Index

Rita Johansen

Født: 4 dec 1941 i Holstebro sogn i Hjerm herred, Ringkøbing amt
Erhverv: Damefrisør og sidenhen kasseassistent i Bilka, skalborg
Far: Villy Johansen
Mor: Jenny Madsen
Ægtefælle: Leif Andersen
Gift: 8 september 1962 i Markus Kirke, Ålborg, Danmark
Børn: Liselotte Andersen
Annemette Andersen
Biografi:
 

Født i Holstebro...

Rita er født i Holstebro den 4. december 1941. Hun levede sine første år sammen med resten af familien i Holstebro, men efter nogle år flyttede de allesammen til Ålborg,  på Glasværket nede ved havnen.

Glasværket - år med sol, sommer, masser af sjov og sammenhold...

 

Rita levede hele sin barndom og ungdom nede på Glasværket i Ålborg. En lejekaserne, som rummede mange familier, stort sammenhold og masser af skægge oplevelser for alle børnene.

 

Hendes barndom var fyldt med kærlighed, omsorg, sjov og ballade. Pengene var knappe, men det var mængden af oplevelser til gengæld ikke og med en rigdom af legekammerater manglede der aldrig noget at tage sig til.

 

Leif Ringtved har lavet en meget omfattende side, som beskriver årene på Glasværket fuldstændigt som mormor ofte genfortalte dem til mig. Tag et kig derude og se også både Jenny og Villy nævnt, som nogle af de mennesker, som var med til at udvikle og vedligeholde det store sammenhold der prægede den tid.

 

Her er hele familien hos fotografen. Fra venstre: Mona, Jenny, Birgith, Bent, Villy, Rita

Billedet er fra omkring 1945/1948

Fra venstre Mona, Bent, Birgith og Rita

Rita gik på efterløn i december 2002. En meget aktiv dame, med mange jern i ilden. Hun er fysisk meget aktiv med gymnastik, vandgymnastik m.m. Her udover er hun meget kulturelt interesseret, så hun er at finde til mange arrangementer i Ålborg og omegn. I 2002 besluttede Rita, at det var på tide at hun blev global i den forstand, at hun anskaffede sig en computer og Internet-adgang, hvorefter hun tilmeldte sig PC-kursus, for at kunne betjene denne. Ritas barnebarn Oline nyder godt af dette, da de skriver sammen via email.

Rita har tilmeldt sig en email-liste for bedsteforældre til handicappede børn, hvor hun også aktivt bidrager med de mange tanker hun gør sig i forbindelse med hendes andet barnebarn Alexander.

Rita er en meget stor hjælp for sine børn og nyder at forkæle sine 2 børnebørn.Hendes energi er her i 2003 uformindsket, så alle i hendes nærhed nyder godt at det store overskud hun så gavmildt deler ud af.

Historiske noter:

1941 - Den 22. juni interneres de danske kommunister.

 


Aner:
Rita Johansen
* 4 dec 1941
-
Villy Johansen
* 31 maj 1918
† 27 dec 1992






Jenny Madsen
* 8 jun 1920
-
Claus Christian Johansen
* 7 februar 1880
-


Karen Kristine Kristensen
* 21 juni 1878
-



Mads Kristian Madsen
-
-


Anna Jørgensen
-
† Ca 1925
Anton Sinius (Linius) Johansen
* 5 januar 1856, -
Andrea Kristine Jensen
* Ca 1852, -

Hans Christensen
* Ca 1841, -
Mette Marie
- , -

-
-
-
-

-
-
-
-
Søskende:
Birgith Kirstine Johansen
Bent Christian Johansen
Mona Lisa Johansen